Ik heb Esther leren kennen als een betrokken en scherpe coach met een prettige dosis humor. Ze is in staat snel tot de kern te komen en heeft me tijdens ons coaching traject tot een aantal nieuwe inzichten weten te brengen die tijdens eerdere trajecten nog niet aan de orde waren gekomen. Dit heeft voor mij geresulteerd in meer overzicht maar ook meer begrip voor mezelf en de dingen waar ik tegen aan liep. De gesprekken waren intensief maar ook geregeld luchtig en met ruimte voor humor. Esther heeft me geholpen bepaalde gedragspatronen die ik zelf nog niet scherp had helder te krijgen en me daarnaast ook concreet handvatten gegeven in hoe ik hier op een andere manier naar kan kijken. Esther heeft een prettige en respectvolle manier van communiceren waarbij ik me snel op mijn gemak voelde. Met enige regelmaat zag ik echt op tegen de sessies maar dit was voor mij een goed teken, dit betekende dat we echt tot de kern kwamen en ik er niet aan ontkwam kritisch naar mezelf te kijken. De sessies met Esther hebben me geholpen een aantal stappen te zetten en patronen te doorbreken. Een aanrader voor iedereen!
Marije

Na heel lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch de telefoon gepakt om een afspraak met Esther te maken. Waarom dit zo moeilijk voor mij was is mij in de gesprekken hierna duidelijk geworden. Ik was al een aantal jaar bezig om uit te vinden waar voor mij de knelpunten lagen maar dit was niet gelukt waardoor ik emotioneel en lichamelijk vast liep. Esther heeft mij geholpen mezelf beter te begrijpen, (zelf)inzicht gegeven, te ontdekken en handvatten gegeven. (Ik snap nu waarom ik reageer zoals ik reageer.) Dit was op sommige momenten heel confronterend en verhelderend maar nooit vervelend. Het waren niet alleen gesprekken maar ook oefeningen en ervaringen waardoor ik een nog beter inzicht kreeg in de knelpunten en hoe daar naar te kijken en mee om te gaan. Ik heb alleen spijt dat ik dit niet jaren eerder heb gedaan. Ik merk dat door de brede opzet en meerdere lagen haar begeleiding doorwerkt in zowel eigen persoonlijkheid, werk, relatie en sociale contacten. Esther: Dank je wel voor je fijne en professionele toewijding!

Ilse
Op een gegeven moment liep ik vast in mijn werk. Naast de grote drukte voelde ik dat mijn eigen houding en gedrag daaraan bijdroeg. In de gesprekken met Esther ontdekte ik dat dit lag aan gedragspatronen die ik lang geleden had ontwikkeld, maar die me nu niet meer helpen en juist tegenwerken.
Esther heeft me niet alleen geholpen te ontdekken wat die patronen zijn maar ook om tot kern daarvan te komen, de aanleiding van het gedrag dat ik heb ontwikkeld. Daardoor ben ik in staat geweest om het te begrijpen en onderliggende emoties alsnog te verwerken. En het belangrijkste: die patronen los te laten.
Esther luistert goed en houdt je op een rustige en respectvolle manier een spiegel voor. In een veilige setting stelt ze de juiste vragen, net zo lang tot je zelf snapt wat je aan het doen bent.
Bart van der Smaal, Hoofd ICT & Onderwijs, Amsterdam UMC
Omdat ik voorzag dat ik wel wat hulp kon gebruiken toen ik na 14 jaar hard werken besloot te stoppen met mijn eigen zaak, zocht ik contact met Esther. Ik had het idee dat ik best in een zwart gat zou vallen en wilde alvast beginnen met de afbouw, de verwerking van alles wat gebeurd was en ook met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Esther startte met simpele oefeningen en liet me daarmee gelijk de confrontatie aangaan met waar ik op dat moment stond. Niet prettig om te voelen maar nodig om helder naar mezelf te kijken. Ze paste haar coachings-techniek aan aan wat voor mij op dat moment goed was, was niet bang om me te confronteren maar liet me ook altijd voelen dat ik veilig was. Die combinatie maakte dat ik kon zien wat nodig was als ik verder wilde komen. We konden samen vreselijk lachen en ze voelde mee met mijn tranen, maar ze bleef altijd de grip op en het inzicht in het proces houden ook al liet ze de regie bij mij. Mijn zwarte gat bleef eigenlijk weg en ik ben veel sneller dan ik verwachtte weer op weg in mijn volgende avontuur. Aanrader dus voor iedereen die op zo’n kruispunt staat!
Nicolette,

Esther heeft mij geholpen om dingen bij mezelf in te zien die ik zonder haar niet zo snel zou hebben ingezien. Door haar warme persoonlijkheid heb ik onze gesprekken als prettig ervaren. Ze stelt de juiste vragen, waardoor we in een mum van tijd de diepte in gingen. Esther is een zeer professionele coach die begaan is en voor de lange termijn oplossing wilt gaan.

Gert Zomer, Pianist, singer, composer

Ik noem mijn coachingstraject bij Esther een beste cadeautje aan mijzelf ever! Esther is zeer vakkundig als coach, identificeert heel snel het issue en vervolgens begeleidt je op een fantastische en vooral zorgzame manier naar de diepe plekken in jezelf om vervolgens samen aan de opbouw te werken. Geweldige coach, maar meest belangrijk wat een fantastische mens! Dank je wel Esther!

Tamara Runjevac, Medewerker bij & nascholing Amsterdam UMC

Ongetwijfeld heeft mijn leven een omslag gekend na de bijzondere gesprekken die ik met Esther heb gehad. Ze vraagt door, is kritisch en – het belangrijkst – laat je op eigen kracht reflecteren op je leven. Esther gaf mij de regie en vervulde een ondersteunende rol in het herkennen en aanpakken van uitdagingen. Door met Esther in gesprek te gaan heb ik geleerd kanttekeningen te plaatsen bij oude overtuigingen en ingesleten patronen. Door veel reflecties te schrijven ontwaarde ik al veel verbeteringen naarmate de weken verstreken. Na dit traject voel ik me zelfverzekerder en meer geaard. Ik waardeer Esther erg voor haar kritische blik, vriendelijke benadering en nadruk op zelfstandige ontwikkeling. Ik ben haar dan ook enorm dankbaar.’

Welmoed Cnossen,

Het afgelopen jaar was ik cliënt in de praktijk van Esther Rutte. Ik heb onze coaching sessies als zeer behulpzaam ervaren. Na een goed onderzoek van mijn coachvragen zijn we gezamenlijk op zoek gegaan naar mijn waarden en overtuigingen. Dit heeft mij enorm geholpen met het bepalen van hoe ik als professional wil functioneren.
Ze weet erg goed te schakelen tussen nabijheid en afstand en leert je op kundige wijze door middel van gesprekken en opdrachten goed naar jezelf te kijken. Ze is nooit veroordelend en weet een erg veilige sfeer te creëren. Zowel als professional als persoon is ze enorm prettig.
Ze heeft mij zeer goed geholpen met mijn coachvragen en ik kan haar zeker aanraden.

Tobias Boerboom, Head of the Center for Evidence Based Education bij AMC, Academisch Medisch Centrum

‘Doordat ik bij mezelf merkte dat ik vastzat in bepaalde patronen heb ik de stap genomen om met een coach aan de slag te gaan. Esther heeft mij in het afgelopen half jaar veel inzichten en zelfkennis gegeven waar ik haar heel dankbaar voor ben. Esther heeft een open houding en dat maakte dat ik me vrij voelde om datgene neer te leggen waarmee ik worstel. Ik heb de coachsessies als zeer intensief en tegelijkertijd ook als prettig ervaren en ben echt een stap verder gekomen in mijn persoonlijke ontwikkeling.’

Diana

Ik ben naar Esther gestapt om meer “rust” en structuur in mijn gedachten en gevoel te verkrijgen.
Esther heeft het vermogen en geduld om de werkelijke vragen bewust te laten worden.
Dit heeft mij zeer goed geholpen, waardoor ik nu meer structuur en rust in mijn gedachten breng.
Het stellen van de goede vragen, mijzelf centraal mogen stellen en de vraag achter de vraag aan de oppervlakte laten komen, waren zeer verhelderend.
Het resultaat is dat ik nog meer overzicht en inzicht heb wat mijn belemmeringen waren en mijn drijfveren zijn. Dit heeft er ook toe geleid dat ik nu meer ruimte en energie mij zelf ervaar, waardoor ik veel positiever en effectiever in het leven sta.
Ik heb Esther, als mens en doel gerichte coach, als zeer waardevol ervaren!

Marcel Batist, Manager

Ik ben een tijdlang gecoacht door Esther met vragen op persoonlijk en professioneel gebied. Esther is een prettig persoon om mee te praten; geïnteresseerd, open en eerlijk. Esther stelde scherpe vragen en benoemde wat ze zag en hoorde, wat maakte dat we snel bij de kern van mijn coachvragen kwamen. Soms was het confronterend zodra ik een spiegel voorgehouden kreeg, maar dit maakte mij ook bewust van mijn eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Wat ik erg fijn vind is dat Esther heel flexibel is. Zo hebben we op mijn verzoek een aantal sessies wandelend in het bos doorgebracht. Super!

Anke van Vliet

Toen ik begin dit jaar tegen een aantal praktische beperkingen binnen mijn bedrijf aan liep was het tijd om advies in te winnen. via een goede zakelijke vriend bij Esther terecht gekomen voor een coachingstraject.
Esther is open en vooral direct wat af en toe nogal confronterend is maar noodzakelijk om verder te komen. ze gaf me meer inzicht in mijn eigen persoon en dat heeft er voor gezorgd dat ik als CEO van mijn bedrijf meer op mijn plek ben en vooral nu beter begrijp wat oorzaak en gevolg is van sommige dingen. Met die inzichten heb ik een aantal noodzakelijke veranderingen aan kunnen brengen in het bedrijf en die veranderingen brengen nu resultaat. Beter inzicht in mijzelf als persoon brengt een beter resultaat in het bedrijf en dat was precies waar ik naar op zoek was, kennis en inzicht. Heb inmiddels enkele van mijn relaties verwezen naar Esther en zal dat ook blijven doen.
Erg tevreden met het resultaat van de coaching. niet zweverig, direct en to the point… the way I like it

Martijn Beerthuizen, CEO

“Soms loop je op een bepaald project een beetje vast in je leven en dan is externe hulp erg welkom! Esther heeft me door haar prettige en integere manier van vragen stellen, bepaalde inzichten gegeven in mijn gedragspatroon. En door deze inzichten ben ik in staat om dit patroon te herkennen en te doorbreken. Ze heeft me laten ervaren dat je verantwoordelijk bent voor je eigen doen en laten en je jezelf kunt ontdoen van de last van de verantwoordelijk van het doen en laten van een ander! Wat een openbaring”

Ingrid

De persoonlijkheid van Esther maakt haar coaching bijzonder. Ze is open, toegankelijk en op een prettige manier confronterend. Ze vraagt goed door en laat je zelf de antwoorden vinden. Soms met vragen of met iets dat meer actie of verbeeldingskracht vraagt. Ze schept een veilige en goede sfeer en ze hoort meer dan wat je zegt. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik niet alleen weet, maar ook voel waar ik sta en wat mijn keuzes zijn. Ze heeft mij absoluut verder geholpen om in mijn werk naar andere mogelijkheden te kijken, te onderzoeken en aan te gaan.

Saskia, communicatieadviseur

Ik heb het coachingstraject dat ik bij Esther heb doorlopen als extreem waardevol ervaren. Niet alleen wist ze altijd een hele gezellige, warme en open sfeer te creëren, Esther wist me ook elke sessie opnieuw aan het denken te zetten. Het allermooiste aan Esther is dat ze je kan stimuleren om zelf aan de slag te gaan. Ze zal je niet vertellen hoe het moet, maar door de juiste vragen op het juiste moment te stellen geeft ze je net dat steuntje in de rug om zelf groei door te maken. Hierdoor kom je tot een duurzame ontwikkeling en blijf je altijd dicht bij jezelf. De dingen die ik heb geleerd bij Esther neem ik de rest van mijn leven mee, en zullen blijvende impact hebben!

Femke , participant de Nationale Denktank 2016

Tijdens mijn periode bij de Nationale Denktank 2016 heb ik de mogelijkheid gekregen om mij te laten coachen in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Esther heeft mij waanzinnig goed geholpen als coach door mij op een aangename manier te laten reflecteren op wie ik ben als persoon en hoe ik beter tot mij gevoel kan komen. Esther is een coach die een veilige omgeving schept en de juiste vragen subtiel stelt. Ze kan zich onbevooroordeeld al snel inleven en begrijpen met wie ze spreekt. Elke sessie met Esther gaf mij nieuwe inzichten over mezelf en vooral veel energie.

Sil Boedi Scholte,

Ik kan Esther Rutte van harte aanbevelen. Haar intuitieve en vaardige werkwijze, luisterend oor en menselijke wijsheid hielpen mij rust, helderheid en vertrouwen te vinden in mijn soms complexe leven en bij levenskeuzen. Zij heeft de belangrijke gave oog te hebben voor wat van belang is in de stroom van gedachtes en gevoelens waar ik zelf niet altijd raad mee wist. Andere therapeuten en coaches kunnen daar niet altijd mee omgaan. Esther daarentegen kon zowel genoeg met mij meedenken als goed bij zichzelf blijven om mij goed te coachen en ik raad haar dan ook met liefde aan.

Victorine Van Alphen, zelfstandig filmmaker, deelnemer Nationale Denktank

Ik ben door Esther gecoacht. Wat ben ik blij dat ze me heeft willen helpen en ondersteunen met mijn coachvraag. Ik heb ondervonden hoe het was dat iemand van buitenaf, buiten familie-vrienden-werkkring om, mij hielp mijn doelen helder te maken en meedacht hoe ik naar deze persoonlijke doelen toe kan werken. Ik vond het prettig om mijn situatie voor te leggen aan Esther als professional, die met een frisse blik en zonder oordeel kon meedenken en herstructureren. Esther is helder, vat samen, vraagt door en dringt al snel door tot de kern. Vervolgens neemt ze de tijd, om samen na te denken, is ze daadkrachtig, realistisch en oplossingsgericht en zoekt naar actieve vormen om inzicht te geven in je situatie. Daarbij schept ze al snel een vertrouwelijke band, is ze positief en geeft ze vertrouwen en heeft mij laten zien wat hoofd en bijzaken zijn in mijn doelen. Ik ben naar huis gegaan met vertrouwen in mijn doelen en met nieuwe inzichten. Ik vond het verhelderend en zou dit zeker aanraden. Ik heb ervaren dat je met een enkel gesprek, samen al zoveel stappen vooruit kunt denken, om deze stappen vervolgens zelf te zetten.

Annelieke Knol, Theaterdocent

Een aantal kernwoorden: betrokken, veilige sfeer, prikkelend, reflecterend.
Tijdens mijn coachtraject heb ik Esther ervaren als een betrokken coach die vanuit een veilige sfeer werkt. Ze heeft een prikkelende en reflecterende aanpak en dat had voor mij het juiste effect om te werken aan de kern van mijn coachvraag.

Lynn Koster, projectcoördinator bij een hogeschool

Ik heb meerdere gesprekken gehad met Esther. Ik kwam bij haar met een vrij persoonlijke coachvraag. Door haar open, warme en professionele uitstraling voelde ik mij comfortabel genoeg om mijzelf open te stellen. Mede door haar uitstraling en toch kritische vragen gaf zij mij bepaalde inzichten waardoor zij mij heeft kunnen helpen met mijn persoonlijke ontwikkeling.

Hanne Nolsen, student HRM

Ik heb veel aan je coaching gehad, Esther. Je confronteerde en spiegelde op dusdanige wijze, waardoor ik mij toch veilig voelde. Open contact, binnen mijn grenzen, het was leerzaam. Ik kan het iedereen aanbevelen. Zeker voor mensen uit de gezondheidszorg die altijd voor een ander zorgen. Dit is goed voor jezelf, zo ’n analyse. Bedankt hiervoor.

Marian, verpleegkundige